103Hoe het begon

Een 20tal jaar geleden ontdekte ik het internet. Het waren spannende tijden en we zoefden over het internet tegen de ongelofelijke snelheid van 14.4kbit/s! Tergend langzaam dus, maar een hele nieuwe wereld opende zich.

We hadden IRC chatrooms, BBS servers en konden naar de websites van onze favoriete bands surfen. Een van die bands was TOOL. Doordat ik zelf in een band speelde, zag ik meteen het potentieel van een website. We zouden plotseling een internationaal publiek kunnen bereiken zonder al te veel moeite.

Omdat we geen budget hadden voor dit fraais ben ik me zelf gaan verdiepen in het programmeren van websites. Na maanden van veel te weinig slaap en telefoonrekeningen die de spuigaten uitliepen, was het zover. Ik had een eerste website gemaakt!

203De start van Grindhouse Webdesign

Al gauw kwamen er aanvragen van andere bands die ook wel zo'n website wilden. Een uitgelezen moment om mijn investeringen in het toenmalige Belgacom terug te verdienen. Er kwamen steeds meer aanvragen en dit uit diverse hoeken: schilders, garages, bouwbedrijven,... Allemaal zagen ze dat het internet het bestaan van hun zaak onderstreepte. Het stond bovendien chique om een url op je naamkaartje te hebben. Ik besloot hier mijn job van te maken.

303Hier en nu

Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit de huiskamer, op het bedrijf of onderweg. Alles gebeurt op het internet. We zien onze kinderen met iPads, we bestellen onze pizza online, we kijken en we vergelijken prijzen. Het is ondenkbaar dat een bedrijf geen website heeft, al is het een pagina met contactgegevens.

Zoals vroeger een eigen website onbereikbaar en duur leek, is het nu mogelijk om met een relatief klein budget al een eigen webshop te hebben. We programmeren met, en combineren de nieuwste technologieën die voorhanden zijn.

Video/audio-streaming, youtube, social media...het is er allemaal en Grindhouse Webdesign maakt er gretig gebruik van. Tegenwoordig hoef je geen dure onderhoudscontracten meer te hebben of geen computer-expert te zijn om je website te beheren. Wij gaan er prat op dat iedereen die al wel eens met Word heeft gewerkt of een e-mail verstuurd heeft een eigen website kan onderhouden.

Een website hoeft niet meer duur te zijn, laat je niets wijsmaken.